Google legt de lat hoger en promoot responsive design.
De ontwikkelingen op het gebied van webdesign volgen elkaar in hoog tempo op. Tevens neemt de hoeveelheid websites in rap tempo toe. Gevonden worden op het internet is dan ook belangrijker dan ooit. Google is de meeste bekende en gebruikte zoekmachine. Bedrijven betalen veel geld om hun website hoog in de rankings van Google te krijgen.

Al meer dan 40% van het wereldwijde zoekverkeer wordt gedaan via smartphones en tablets en dit [ercentage zal alleen maar toenemen. Google zal in haar zoekresultaten aangeven of uw website geschikt is voor mobiele apparaten. Bezoekers ervaren het als zeer onaangenaam indien een website slecht leesbaar (klein) is op mobiele apparaten. Hierdoor zijn bezoekers geneigd om deze site sneller links te laten liggen en verder te gaan naar websites die wel optimaal worden weergegeven op mobiele apparaten.

Google heeft een handige hulp uitgebracht waarmee u eenvoudig kunt controleren of uw website responsive is. Via deze link kunt u uw website controleren! Vul het adres van uw website in en druk op enter. Google geeft dan het antwoord.
 
Google past haar algoritmes, waarmee men de waarde van een website en dus de positie in hun zoekmachine bepaals, constant aan. Google heeft aangegeven dat websites die correct worden weergegeven op mobiele apparaten (smartphones en tablets), in de toekomst hoger zullen ranken in de zoekresultaten. Dit kan betekenen dat uw website minder belangrijk wordt binnen Google en daarom moelijker te vinden zal zijn.
 
Wilt u meer weten over responsive websites en wat wij daarbij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op!