Webdesigntrends in 2015.
2015 zal in het teken staan van een grotere uitrol van technieken die zich in het afgelopen jaar al voorzichtig hebben bewezen. Techinsche mogelijkheden worden volwassener. Ook opdrachtgevers hebben dat begrepen. Ze willen de nieuwste technieken en designs en zijn bereid daarvoor te betalen. Het lijkt er op dat na jaren van schraalhans de markt klaar is om de schade in te halen.

1. Responsive webdesign is een must
Responsive webdesign is geen extra meer maar gewoon verplichte kost. De tijd dat een ontwerper nog weg kwam met alleen een ontwerp voor de pc is voorbij. Het gebruik van smartphones en tables is nog steeds groeiende en het correct tonen van websites op deze schermen is belangrijker dan ooit. Reeds 40% van alle zoekopdrachten komt inmiddels vanaf een smartphone of tablet.

2. Platte ontwerpen blijven de toon voeren
Ook in 2015 blijven websites op een platte manier ontworpen. Rechttoe rechtaan designs die de consument direct bereiken.

3. Toptaken
De tijd dat websites bol stonden van informatie en bedrijven zo'n beetje alles wat er te melden was op hun websites plaatsten is voorbij. 2015 is het jaar van de "toptaken". Daarbij wordt duidelijk en direct aangegeven wat de belangrijkste taken/producten van een bedrijf/ondernemeing zijn. Direct naar de hoofdzaak is het devies.


4. Kleurbalans
Zachte warme en natuurlijke kleuren die natuurlijk in elkaar overvloeien zijn de trend voor 2015. Schreeuwerige design met contraterende kleuren leggen het af tegen warme zachte ontwerpen. Aards en tegelijkertijd verfijnd.
 
5. Egale kleurvlakken.
De trend in webdesign is om zoveel mogelijk vlakken op de homepage te plaatsen. Homepage's worden langer en langer. Probeer dan nog maar eens de aandacht van uw bezoeker vast te houden. Kleurvlakken bieden daarbij uitkomst. Elk onderdeel van uw homepage krijgt een eigen kleur. Kleuren die zacht en egaal zijn en de aandacht niet van onderwerp afleiden.

6. Retina
Beeldschermen met een dubbele pixeldichtheid. Scherpere beelden maar twee keer zo groot. Hierdoor wordt een website trager. Daar zijn dan ook weer trucjes voor. Trucjes die een moderne webdesigner uiteraard zal toepassen bij de bouw van uw nieuwe retina-ready website.
 
7. Transparante lagen.
Vroeger was het "kleur of geen kleur". Met het gebruik van CSS3 kunnen ontwerpers nu gebruikmaken van transparantie. Foto's met daaroverheen een transparante kleurlaag bieden de elegante mogelijkheid on een boodschap stijlvol en duidelijk in beeld te brengen.
 
8. Echte mensen
In 2015 willen de bezoekers van uw website weer echte mensen zien. "The girl next door", authentieke karakters en de perfecte imperfectie zorgen ervoor dat uw boodschap betrouwbaar overkomt. Bedenk wel dat fotografie een vak op zich is. Ook de perfecte imperfectie moet gestyled en juist vastgelegd worden.
 
9. de spookknop
Hij is er wel maar je ziet 'm niet. In 2015 stappen we af van die schreeuwerige "call to action"-buttons die ieder ontwerp verzieken. Verfijnde knoppen die een ontwerp in z'n waarde laten worden de trend van 2015.
 
10. schuine lijnen
Met de toepassing van o.a. CSS3 is het mogelijk om gebruik te maken van schuine lijnen. Geen rechte saaie blokken meer maar scheve hoeken in menu's en foto's.