De volgende meeting op de drafbaan Groningen is de seizoensopening op donderdag 30 mei!

info@drafbaangroningen.nl
  • citybg
    drafsport in Groningen
    Beleef het Stadspark eens op een andere manier
  • video_woman_cover3
    Voel de kracht van het paard
    Beleef de spanning van een race

welkom op de drafbaan van Groningen

Ook in 2019 bent u weer van harte welkom op de drafbaan van Groningen. Verscholen in het Stadspark ligt één van de mooiste drafbanen van Nederland. Een drafbaan met een rijke historie waar al meer dan 100 jaar koersen voor dravers worden georganiseerd.

De drafbaan staat bol van tradities en legendarische verhalen. Eén van de belangrijkste tradities op de Groninger drafbaan is de Sweepstakes, hét spektakelstuk voor driejarige paarden, trainers en eigenaren, in hun jacht naar eeuwige roem.

"Peerdjerenn'n in't Stadspaark" is iets dat elke Groninger tenminste één keer in z'n leven meegemaakt moet hebben.

Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse horecakoers. Ter nagedachtenis aan één van Groningen's markantste horeca ondernemers, Jannes Bosklopper, staat de drafbaan in het teken van de horeca. Naast een koers voor medewerkers uit deze beroepsgroep is de drafbaan deze dag een ontmoetingsplaats van een bonte stoet horecamensen uit stad en ommeland.

We nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan de spannende koersen in het Stadspark van Groningen. Gelegen aan de rand van de stad is de drafbaan eenvoudig bereikbaar. Maak van uw zondag iets bijzonders met een bezoek aan de Drafbaan Groningen.

De Sweepstakes

De Sweepstakes vormen het jaarlijkse hoogtepunt op de drafbaan Groningen. Ieder jaar op de eerste zondag van de maand juli verschijnen 's-lands beste driejarige paarden op de Groninger sintels voor deze klassieke driejarigenkoers. Een koers met een rijke historie die hoort bij de drafbaan zoals het peerd van ome loeks hoort bij de stad.

Competities in Groningen