het laatste nieuws

Groningen koerst verder op 15 april.

Komende zondag staat alweer de tweede meeting van het seizoen 2018 op het programma. Nadat we twee weken geleden de aftrap van het nieuwe seizoen hebben gehad zijn de eerste contouren in de onderlinge krachtsverhoudingen bij de paarden al enigszins duidelijk. Een aantal winnaars van de openingsmeeting zal zondag opnieuw van de partij zijn maar daarnaast zullen we ook diverse nieuwe namen in het programmaboekje vinden, namen van paarden die we graag zien in het Stadspark. De eerste start van het zeven koersen tellende programma is om 13.30 uur. We nemen deze koersen alvast even met u door.

In de openingskoers treffen we Beauty Flower CG die hier de vorige keer haar seizoendebuut afsloot met een keurige tweede plaats. Daarbij liep de merrie uit de training van Kurt Roeges een weinig zeggende 1.20,2 over 1.700 meter. Dat ze harder kan liet ze het afgelopen jaar al zien. Toen liep ze twee keer 1.16,8 over de afstand. Vandaag gaat het over 2.300 meter en dat is nieuw voor Beauty Flower CG. In datzelfde nummer werd Iowa River derde. De merrie liep op Victoria Park al eens een “hoge 18” over 2.100 meter en derhalve geven we haar hier licht de voorkeur boven Beauty Flower CG. De rest van de deelnemers is lastiger in te schatten. Indy Fanatic liet zich al als tweejarige zien. De merrie liep toen een voldoende kwalificatie en daar bleef het bij. Ze maakt hier haar koersdebuut en zal verbeterd zijn. Voor Glamour Boshoeve liggen er kansen op een klassering in het trio. Ook deze merrie maakt haar seizoendebuut. Ze koerste, in augustus van het afgelopen jaar, voor het laatst op het gras van Leek. Ze verdiende haar totale winsom op gras. We verwachten dat ze de afstand makkelijk aan kan.  

Tip: 8 – Iowa River, 6 – Beauty Flower CG, 2 – Indy Fanatic
Outsider: 7 – Glamour Boshoeve

In het tweede onderdeel treffen we, met Iyan Stardust en Golden Girl JE, twee paarden die hier bij de seizoenopener al wisten te winnen. Beide paarden liepen toen over 1.700 meter waarbij Golden Girl JE met afstand de snelste was. Hayley Scott wist hier het afgelopen seizoen al te winnen en de merrie van de onlangs afgetreden baanvoorzitter Bert de Bey liet ook op Victoria Park al het nodige zien. Mits de scherpte er direct is kan ze bij haar seizoendebuut al op voor een hoge klassering. Ghostrider JC werd hier de afgelopen keer derde in de door Golden Girl JE gewonnen koers. De ruin zal aan scherpte gewonnen hebben en liet het afgelopen seizoen al zien met de afstand geen moeite te hebben. In diezelfde koers werd Pierro Kavenga toen netjes tweede. Degene die toen de voorbeschouwing goed had gelezen was met een plaats-weddenschap spekkoper. Pierro Kavenga bracht toen liefst 31.50 tegen 1 voor de plaats. In deze koers kan hij gewoon weer mee voor een hoge klassering. Die plaats-cote krijgt u echter niet meer! Downtown Suzie uit uw spel laten is nooit een optie.  

Tip: 5 – Golden Girl JE, 6 – Pierro Kavenga, 1 – Iyan Stardust
Outsiders: 2 – Haley Scott, 4 – Ghostrider JC, 8 – Downtown Suzie

In de TREC Noord – prijs treffen we Hoot Mon Amour. De merrie kende als tweejarige een moeizame start maar als driejarige ging het stukken beter. De vorige meeting wist ze hier als vierjarige haar eerste koers te winnen. Daarbij versloeg ze o.a. Gulomgoarre die ook vandaag weer van de partij is en wederom wordt gereden door Robin Bakker. Gonda Beuckenswijk werd hier de afgelopen keer tweede in haar koers. De merrie loopt hier sowieso haar beste koersen en hoeft voor niemand opzij. Ilclassico Renka maakt hier zijn seizoendebuut. Voor hem zal de blik met name gericht zijn op de klassiekers later dit seizoen. De winnaar van de Productendraverij is met afstand het meest talentvolle paard in dit veld maar zal in dit nummer zeker niet uitgewrongen worden. Daarom plaatsen we hem als outsider in onze voorbeschouwing.  

Tip: 6 – Hoot Mon Amour, 7 – Gulomgoarre, 8 – Gonda Beuckenswijk
Outsider: 4 – Ilclassico Renka

Goo River Flevo won bij haar rentree van twee weken geleden. De merrie kwam toen terug nadat ze 9 maanden niet in koers was geweest. De scherpte zal nog verder verbeterd zijn. Ook Hanna Greenwood keert terug na een afwezigheid van negen maanden. De merrie van Stal Barca is van klassiek niveau en moet in dit veld direct een rol van betekenis kunnen spelen. Ze zal echter niet tot het uiterste gevraagd worden. Het seizoendebuut van Isabella JE mag snel vergeten worden. Ook deze merrie is van klassiek niveau maar dat kwam er vorige week niet uit. Ze zal hier voor eerherstel gaan. Gerco Impuls was hier de afgelopen keer tweede achter Florijn en dat was het hoogst haalbare. Hij bleef echter voor Shake Hands die ook vandaag weer van de partij zal zijn. Gerco Impuls snoept telkens zijn plaatsgelden mee en dat leverde dit jaar al zo’n 2.300 euro op. Voornoemde Shake Hands zal er ook dit keer weer dichtbij zijn.  

Tip: 2 – Goo River Flevo, 3 – Hanna Greenwood, 8 – Gerco Impuls
Outsiders: 7 – Shake Hands, 4 – Isabella JE

Florijn is zijn seizoen goed begonnen. De baanspecialist zette zijn start tijdens de seizoenopening direct om in de volle winst. Dat zien we hem vandaag opnieuw doen. In dit veld kan de ruin alleen van zichzelf verliezen. Emotion zag een mooie reeks eindigen door een fout bij zijn seizoendebuut van twee weken geleden. Blijven de fouten dit keer achterwege dan komt de zoon van Clerk Magistrate ver. Hold Me Quick heeft het even wat rustiger aan gedaan. Na 2 maanden komt hij terug in competitie op de baan waar hij vorig jaar twee koersen won. De ruin kan direct mee voor de plaatsen. Fernando Meadow loopt hier goed. In dit nummer zal hij zich moeten strekken maar dan kan hij in het trio lopen.  

Tip: 2 – Florijn, 6 – Emotion, 4 – Hold Me Quick
Outsider: 1 – Fernando Meadow

In de voorlaatste van de middag maakt Carbona As zijn rentree. Na een mooie reeks met o.a. winst in de Peerdepieten werd de hengst getroffen door diverse blessures. Dit jaar zal hij opnieuw aantreden in de Peerdepieten en zal hier ritme opdoen. Met een koers op maat kan er veel maar de hengst zal niet tot het uiterste hoeven gaan. Hamilton Quick won hier de vorige keer. De Virgill Boko-zoon deed sowieso nog weinig verkeerd in 2018. In deze vorm is hij onze eerste keuze. Verder verwachten we Ultras As opnieuw in het trio. Hij werd hier twee weken geleden tweede achter voornoemde Hamilton Quick. Daisy va Camstra kan ook weer mee op uw tickets en hetzelfde geldt voor Gwenda Beuckenswyk die hier met local hero Richard Slijfer aan de start komt.  

Tip: 5 – Hamilton Quick, 2 – Ultras As, 6 – Carbona As
Outsiders: 3 – Gwenda Beuckenswyk, 4 – Daisy va Camstra

In de slotkoers brengt Dion Tesselaar zijn Dean Bros aan de start. Na een mooi seizoen, met o.a. vier zeges op deze baan, ging Dean Bros begin december op rust. Na deze welverdiende vakantie komt hij nu terug en we verwachten direct voldoende scherpte voor de volle winst. Beatnik Turgot verdiende dit jaar al veel geld met starts op Victoria Park en in Frankrijk. De ruin komt het best tot zijn recht over de langere afstand en wellicht is 2.300 meter dan net te kort. Crizzly Bear keerde onlangs terug na een lange afwezigheid. Hij komt uit een stal met vorm en liep bij zijn rentree direct 1.17,1 over 2.600 meter uit de banden. De scherpte zal nog verder verbeterd zijn en dan is Crizzly Bear een paard om rekening mee te houden.  Gusty Rhythm is het aan zijn stand verplicht om hier een rol van betekenis te spelen. De runner up van de Derby 2016 won in oktober van het afgelopen jaar nog de Breeders Crown en is in vorm. Een plaats in het trio moet zeker mogelijk zijn.  

Tip: 5 – Dean Bros, 8 – Beatnik Turgot, 7 – Crizzly Bear
Outsider: 4 – Gusty Rhythm

about us

about us

about us

about us

about us