het laatste nieuws

Sweepstakes Trial smaakmaker tijdens Groninger midzomer meeting.

Komende zondag is het opnieuw genieten in het Groninger Stadspark. Een blik op de weerradar beloofd heerlijke zomerse temperaturen van rond de 26 graden. Daarnaast is de sport van een bijzonder hoog niveau. Van de negen koersen valt de Trial voor de Sweepstakes natuurlijk het meeste op. In deze opdracht over 2.300 meter zullen elf van ’s-lands beste driejarigen aan de start verschijnen om ervaring op te doen voor het grote klassieke nummer van begin juli. Ook voor de wedders valt er het nodige te verdienen. Runnerz en het NDR hebben zich gezamenlijk sterk gemaakt voor aantrekkelijke pools op diverse koersen. Zoals gebruikelijk nemen we de koersen, stuk voor stuk, weer even met u door.

In het eerste onderdeel zullen acht paarden uit de beginnersklasse van start gaan. Van hen wist Gonda Beuckenswijk al een koers te winnen. Dat was tijdens de opening van het seizoen op deze baan toen de merrie de afstand van vandaag aflegde in een keurige 1.17,2. Geraldo Petnic maakte onlangs zijn koersdebuut en dat deed de ruin niet onverdienstelijk. In een sterk veld kwam Geraldo Petnic als zesde over de meet. Op die prestatie af moet hij hier zeker in het trio kunnen eindigen. Grace Scott kende ook een mooie start van haar loopbaan. In de twee starts na haar kwalificatie was ze telkens in het geld waarbij ze ook nog eens goede paarden tegenkwam. Vandaag komt ze normaal gesproken opnieuw heel ver. Hero Baldwin maakte hier de afgelopen keer zijn seizoendebuut. Dat werd een koers om snel te vergeten maar de hengst heeft klasse genoeg en zal in dit nummer z’n revanche kunnen gaan halen. Als laatste noemen we Cazio Josselyn. De Franse ruin was in z’n laatste vijf starts niet buiten het geld en ook in dit veld moet een plaats in het trio haalbaar zijn.

Tip: 8 - Gonda Beuckenswijk, 2 - Grace Scott, 1 - Geraldo Petnic
Outsiders: 5 - Hero Baldwin, 6 - Cazio Josselyn

Met elf paarden uit de winsomklasse tot 600 euro is ook het kiezen van de juiste paarden in de tweede koers van de meeting geen eenvoudige opdracht. Tussen de deelnemers zitten enkele talentvolle jonge paarden die aan het begin van hun loopbaan staan. Gaga di Quattro is daar één van. De merrie debuteerde hier eind mei met een mooie tweede plaats achter de beste Uvetta Laser. Deze koers zal haar goed gedaan hebben en we verwachten vandaag minimaal een plaats in het trio van de vierjarige Clerk Magistrate-merrie. Hampshire F Boko werd hier de laatste keer derde achter voornoemde Gaga di Quattro. De chique gefokte hengst van Stal PayDay is het aan zijn stand verplicht om ook in dit nummer in het trio te eindigen. E Voila de Joma is een driejarige Fransman uit de training van Arnold Mollema. De ruin kwalificeerde onlangs in een nette kilometertijd waarmee hij hier volop mee kan doen. Ghostrider JC maakte onlangs zijn koersdebuut op de baan van Alkmaar. Daarbij werd hij vierde achter o.a. Hooray Boko die we in dit nummer ook terugzien. We achten beide paarden in staat om ook vandaag hoog te eindigen. Op deze koers rust een trio poolgarantie van €. 2.500 euro en de uitbetalingen zijn belastingvrij!

Tip: 7 - Gaga di Quattro, 2 - E Voila de Joma, 11 - Hampshire F Boko
Outsiders: 5 - Ghostrider JC, 10 - Hooray Boko

In het derde onderdeel richten we ons op Edwin Greenacre. De ruin kwalificeerde in mei in een verbluffende 1.15,5 over 2.100 meter. Zijn optreden daarna op deze baan, leverde direct de volle winst op. Ook in deze koers is hij het te kloppen paard. Eén van de voornaamste uitdagers is Cyrus d’Alba. De Franse ruin is al  sinds maart van dit jaar niet meer buiten het geld en in zijn laatste optreden werd Cyrus d’Alba tweede achter voornoemde Edwin Greenacre. Goo River Flevo is hier tevens een uitstekende kanshebber. De merrie van uit de stallen van Rosalie Janssen en Luit de Vries kwam dit jaar drie keer aan de start waarbij ze telkens sterke tegenstanders trof. Daarbij hield Goo River Flevo zich, in goede tijden, knap staande. De tegenstand van vandaag is een stuk minder sterk dus liggen er kansen op een hoge klassering en zelfs met winst zou Goo River Flevo niet verbazen. Geri Boko ontwikkeld zich tot een lieveling van het koerspubliek. De merrie is een dapper koerspaard en weet zich uitstekend te weren in het grote geweld op Victoria Park. Geri Boko zal zich moeten strekken in dit nummer maar een plaats in het trio is zeker mogelijk. Kadence de Kacy pakte afgelopen zondag een zege mee in Duitsland. Op die prestatie af mag de merrie niet in uw spel ontbreken. Als laatste nemen we ook Budweiser DF mee. Deze keer gaat de ruin op stap met Danny Brouwer en gezien de knappe kilometertijden die de ruin steeds loopt is een klassering hier zeker geen utopie!

Tip: 4 - Edwin Greenacre, 2 - Goo River Flevo, 3 - Cyrus d'Alba
Outsiders: 6 - Geri Boko, 7 - Cadence de Kacy, 8 - Budweiser DF

In de vierde koers gaan we weer kwartetten en dat betekent mooi spel in Groningen. Deze keer rust er een poolgarantie van €. 2.500 euro op het kwartet en is de uitbetaling belastingvrij. Prachtige ingrediënten om het spel deze keer nog uitvoeriger te spelen. Uvetta Laser zal, met twee zeges uit even zoveel starts, voor de meeste spelers de vaste winnaar zijn en zij lijkt hier inderdaad het paard van waaruit u uw kwartet het beste kunt opbouwen. Hasta la Vista moet mee voor de plaatsen. De hengst begint het koersen steeds beter onder de knie te krijgen en zijn laatste koers leverde een snelle tweede plaats op. Van Elias DF gaven we de vorige keer al aan dat er met hem terdege rekening gehouden dient te worden. Eind mei werd hij hier dan ook prima derde terwijl een optreden op het gras van Aduard zelfs een tweede plaats opleverde. De vorm is dus goed en Elias DF is zeker een paard voor in uw spel. Ook Florijn is een absolute must voor uw spel. De ruin was een heel jaar van het toneel en kwam hier de laatste keer terug met een ijzersterke zege waarbij Florijn 1.17,6 over 2.300 meter liet optekenen. Op dat gegeven af is Florijn zelfs in staat om het Uvetta Laser erg moeilijk te maken. De grillige Ghislaine lijkt juist op deze baan haar hoofd goed bij het werk te kunnen houden. Dat resulteerde dit jaar al in een zege en een derde plaats (achter o.a. Florijn). Blijft ze opnieuw geconcentreerd dan is Ghislaine een vaste waarde voor de plaatsen 2 t/m 4. Indien u nog budget heeft dan is het raadzaam om ook Gina EMC in uw spel mee te nemen. De merrie was in negen koersen slechts één keer buiten het geld.

Tip: 4 - Uvetta Laser, 8 - Florijn, 2 - Hasta la Vista, 6 - Elias DF
Outsiders: 10 - Ghislaine, 12 - Gina EMC

De vijfde koers kent ook een droomveld. Stuk voor stuk paarden waarvoor de echte liefhebber graag naar de koersbaan komt. Daisy va Camstra zoekt naar de vorm van het afgelopen jaar en het lijkt erop dat de trots van Marc Verhulst daar langzamerhand weer naar toe kruipt. Haar laatste koers was goed voor een derde plaats waarbij Daisy van Camstra een mooie 16,2 over 2.300 meter liet noteren. Over deze afstand geven we echter de voorkeur aan Candy Boko. Ook voor haar gold dat ze op zoek was naar haar ultieme vorm van het afgelopen jaar. De zege in 1.15,5 over 2.300 meter die ze hier de laatste keer binnen haalde toont aan dat Candy Boko de opwaartse spiraal weer gevonden heeft. Godiva Flevo gold in 2016 als één van de toppers van de jaargang. Die status is ze inmiddels wel een beetje kwijt maar toch mag u haar niet onderschatten. In haar laatste optreden op de baan van Duindigt werd ze netjes derde terwijl ze eind april bijna een nieuw record liep. Met de vorm zit het dus wel goed. Derek Buitenzorg heeft vandaag de steun van Danny Brouwer en dat moet genoeg zijn voor een plaatsje in het trio. Falco gaat op pad met zijn trainer Henk Hamming. De trots van speaker Hans Sinnige loopt vrijwel altijd in het geld en zit daarbij steeds dichtbij het trio of erin. Wie naar de kilometertijden van Excuse Me kijkt begrijpt direct dat de ruin hier voor geen van zijn concurrenten aan de kant hoeft en dat maakt hem een hele kwaaie outsider!

Tip: 7 - Candy Boko, 1 - Daisy va Camstra, 4 - Godiva Flevo
Outsiders: 6 - Derek Buitenzorg, 8 - Falco, 9 - Excuse Me

De zesde koers draagt de naam “Omzet – prijs” en met 13 deelnemers en een trio poolgarantie van 2.500 euro lijkt het erop dat dit nummer dan ook de nodige omzet zal genereren. Monaco Royal Event is Zweeds gefokt en als vierjarige is dit jaar zijn Derby-jaar. Een gegeven waar men in de kringen rondom de hengst nog steeds mee bezig is. De hengst heeft dit jaar een korte vakantie gehad en is sinds begin mei weer in koers. Uit vier starts pakte Monaco Royal Event drie zeges. Voor ons is hij ook hier de vaste winnaar. Eusebio lijkt hier de voornaamste uitdager. De hengst is sterk en taai en zal zich hier zeker niet zomaar gewonnen geven. Dryade Boko is voornamelijk succesvol op de baan van Alkmaar waar zij met haar eigenaar Djimmy Schneider dikwijls in de winners circle te vinden is. Het laatste wapenfeit van Benji Boy is een derde plaats achter Tuxedo Bi en Egbert Schermer waarbij Benji Boy 1.15,3 over 2.600 meter liet noteren. Dat is genoeg om hier vooraan mee te strijden. Science Brodda is de nieuwe aanwinst van Draviet Stables en onder de hoede van Andre Bakker zette de merrie haar Nederlandse debuut om in een vijfde plaats waarbij ze 1.14,6 op de klokken bracht. In dit nummer moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn.

Tip: 5 - Monaco Royal Event, 2 - Benji Boy, 7 - Eusebio
Outsider: 1 - Dryade Boko, 10 - Science Brodda

De zevende koers kent een klein veld met grootse namen. Wat te denken van Brenda Charisma. De trouwe merrie blijft scoren en doet dat keer op keer tegen zeer sterke tegenstanders. In dit nummer is de tegenstand iets minder en daarom verwachten we haar zeker voorin. Thai Investment staat voor een Nederlands debuut. De Noorse hengst liep in maart nog in Frankrijk waarbij hij derde werd in 1.12,8. Dat zegt wel iets over zijn staat van dienst. We verwachten hier een mooie confrontatie met voornoemde Brenda Charisma. Yonker Fanatic is met zijn twaalf jaar niet stuk te krijgen. De trouwe ruin gaat onverdroten voort met zeges en klasseringen en ook de afstand maakt hem niets uit. Een plaats in het trio is in dit nummer dan ook zeker mogelijk. Cuby Baldwin zal ook niet verrassen met een hoge klassering. De ruin koerst steevast op dit niveau waarbij hij zich uitstekend staande weet te houden.

Tip: 4 - Brenda Charisma, 6 - Thai Investment, 5 - Yonker Fanatic
Outsider: 3 - Cuby Baldwin

De voorlaatste koers is het nummer waarom alles draait deze middag. Met 11 van Nederland’s beste driejarigen aan de start en een trio poolgarantie van 2.500 euro zal ook dit nummer voor de nodige omzet op de totalisator zorgen. We beginnen met de kansen van Happy Occagnes. De hengst is in dit veld wellicht de meest getalenteerde en koerste al vanaf z’n tweede levensjaar op het hoogste niveau. Met een record van 1.13,7 over 1.900 meter is hij tevens veruit de snelste van het hele stel. Hurricane is nog niet zo ver maar de ruin is bijzonder talentvol. Een koersdebuut in 16 rond achter het fenomeen Versus As gaf al aan met welk niveau we hier te maken hebben. De pupil van Engwerda kon zich echter in zijn eerste confrontatie met de top van de jaargang niet staande houden. Dit vlekje werkte hij hier eind mei weg met een sterke zege over de sprintafstand. Heart of Steel is ook uit het goede hout gesneden. De ruin startte zijn loopbaan als driejarige en was in zes koersen niet buiten het geld. Hij liep al 1.14,6 over 2.100 meter! Voor Hiawatha River geldt hetzelfde verhaal als voor Hurricane en ook haar achten we in staat om hier een plaats in het trio te bemachtigen. Voor de verrassing noemen we nog Henbianca Boko. De merrie keerde onlangs terug van rust en lijkt sterker te zijn geworden. Ze heef nu een koers in de benen!

Tip: 11 - Happy Occagnes, 10 - Hurricane, 5 - Hiawatha River
Outsiders: 7 - Heart of Steel, 3 - Henbianca Boko

Rond half 5 sluiten we de meeting af met een koers met daarin tien paarden. Bachelor Kingly won nu twee keer op gras. In zowel Drachten als Aduard was de hengst de sterkste. Koersen op gras is echter wat anders dan koersen op Groninger sintels maar de vorm is goed en derhalve verwachten we Bachelor Kingly hier voorin. Fernando Meadow kwam dit jaar drie keer aan de start en was even zo vaak de runner up in zijn koers. In zijn voorlaatste start hier op deze baan liep de ruin tevens een nieuw record. Flair JE is lastig in te schatten. Steeds wanneer je denkt dat de scherpte er bij de merrie af is haalt ze keihard uit. De laatste prestatie van Gwendolyn Flevo is een vierde plaats in het Criterium der Vierjarigen. Daarbij kwam ze in 1.15,4 slechts weinig tekort op paarden zoals Gaz Occagnes en Grift Jr. Dit geeft wel aan over welke klasse we het hier hebben. In dit veld steekt ze er wat dat betreft een beetje bovenuit. Van de overige deelnemers lijkt Einstein het meest voor de hand liggend voor een plaats in het trio. De hengst is er steeds dichtbij.

Tip: 9 - Gwendolyn Flevo, 2 - Fernando Meadow, 1 - Bachelor Kingly
Outsider: 10 Einstein

Wilt u al een kleine indruk hebben van de krachtsverhoudingen bij de klassieke driejarigen of wilt u volop profiteren van de poolgaranties op de koersen 2, 4, 6 en 8 tijdens deze zondagmeeting op de drafbaan van Groningen? Zorg dan dat u er as. zondag op tijd bij bent. De eerst koers gaat van start om 13.30 uur terwijl reeds om 12.50 uur zal worden begonnen met de start van de eerste, van twee, kwalificatieproeven. De weersvooruitzichten beloven iets bijzonders en met uw medewerking maken we er op de totalisator ook iets speciaals van. We hopen u as. zondag te mogen begroeten op de drafbaan in het Stadspark van Groningen.

 

Op zondag 9 april zullen de paarden weer draven op de drafbaan van het Groninger Stadspark. Rond de klok van 13.30 uur zal het eerste "start vrij" klinken waarmee een aftrap wordt gegeven van weer een schitterend seizoen paardensport op Groninger bodem.

Achter de schermen wordt al weer druk gewerkt aan de eerste koersdag van het nieuwe seizoen. Automobilisten op de ringweg hebben de grote advertentieposter al weer kunnen aanschouwen en ook het bestuur is druk om de opening tot een groot succes te maken.

Zoals u van ons gewend bent zullen we u via onze website weer volledig op de hoogte houden van alle koersen op onze drafbaan. Wij wensen u alvast een prachtig drafsport seizoen toe en hopen u te mogen begroeten op zondag 9 april rond de klok van 13.30 uur.

 

Nieuwe Regio Challenge op drafbaan Groningen.

Op de meetings van Groningen van 31 juli, 21 augustus en 11 september zijn wederom pumten te verdienen voor een nieuwe Regio Challenge. De finale zal worden verreden io zaterdag 1 oktober op Victoria Park Wolvega.

Paarden, die op het moment van de vooraangifte voor de races in Groningen nog geen € 7.000 belastbare winsom hebben, verdienen punten. De winnaar van een race krijgt 15 punten, nummer twee 13, nummer drie 12 en nummer vier 11. Elk daadwerkelijk gestart paard die niet bij de eerste vier eindigt verdient 10 punten. Uitgelote paarden hebben recht op 12 punten.

Voor Groningen, zondag 31 juli geldt dat indien een alternatief programma wordt verreden, de dotering 1.100 euro is i.p.v. het gepubliceerde 990 euro.

about us

about us

about us

about us

about us