het laatste nieuws

Horecadag terug op Drafbaan Groningen met acht schitterende koersen.

Komende zondag is het op het  Stadspark van Groningen weer tijd voor de Horecadag. De meeting krijgt de steun van diverse vastgoed ondernemers uit Stad en Ommeland en andere sponsoren en elke koers kent derhalve een verhoogde dotering. Dat heeft z’n uitwerking op de kwaliteit van de deelnemende paarden niet gemist. De eerst van de acht koersen begint om 13.30 uur. Wij nemen de koersen weer even, stuk voor stuk, met u door.

De eerste koers (klussenbedrijf Karol/H-R Vastgoed – prijs) brengt acht paarden aan de start. De meeste aandacht gaat uit naar Hoot Mon Amour en Ever or Never. Eerstgenoemde loopt graag op deze baan en wist hier tijdens de Sweepstakes meeting van 1 juli te winnen. Dat deed de merrie van Stal Payday daarvoor ook al drie keer. In de koersen daarna toonde Hoot Mon Amour vormbehoud waarbij ze op Victoria Park zelfs haar record verbeterde. Voor ons is Hoot Mon Amour hier de favoriet. Ever or Never komt met mooie verrichtingen terug van het Duitse recreatieve circuit. De ruin van Toy Merx won er twee koersen en was twee keer tweede. Ever or Never zal zich hier echter flink moeten strekken. High Five Renka kende tijdens de 4,5 Kilometer dag op Alkmaar een “off day “. De merrie vertrok als mede favoriet mag zag hier kansen in rook opgaan door een fout. Daarvoor won ze twee keer sterk op zowel Victoria Park als Duindigt. Als ze blijft draven doet ze hier mee voor de winst. Achter deze drie liggen de kansen volledig open. Voor de verrassing kiezen we voor Ebony Space. De ruin liep in zijn laatste koers een snelle tijd en heeft hier bovendien de steun van Tom Kooyman.  

Tip: 6 – Hoot Mon Amour, 1 – High Five Renka, 5 – Ever or Never
Outsider: 4 – Ebony Space

De tweede koers draagt de naam van Derbywinnaar Patrick de Haan en Triple E Publications. De koers voor paarden met een winsom tot 500 euro brengt zeven paarden aan de start. Het is even puzzelen want het veld herbergt het nodige talent. Ice Queen maakt hier haar koersdebuut. De merrie van Russel November en Anni Friesinger kwalificeerde onlangs in een mooie 1.18 rond. Velten Roncalli liep in Duitsland al in de 16 en bouwde in zijn laatste twee koersen het nodige vertrouwen en ritme op. Invincible Volo is de snelste van het veld. De ruin van Yason Boko liep bij z’n laatste optreden op Victoria Park een puike 1.16,6 tegen paarden van formaat. Invincible Volo werd toen vierde. De tegenstand van vandaag is van een beduidend lager niveau dus liggen er kansen op een eerste zege. Helios Kingly liep afgelopen zondag een nette kwalificatie terwijl Helena Oldeson ook niet zou verrassen met een plaats in het trio.  

Tip: 6 – Invincible Volo, 5 – Velten Roncalli, 2 – Ice Queen
Outsiders: 1 – Helios Kingly, 3 – Helena Oldeson

In koers drie, de Elzinga B&B Groningen/Altena – prijs, keert Iyan Stardust terug op de Groninger sintels. Zijn laatste twee starts op de baan van Duindigt (de Derby en Derby Trial) brachten geen succes maar in zijn optreden daarvoor trof Iyan Stardust ook de top van de jaargang en daarin wist hij zich duidelijk staande te houden. Gerson Boko kan hier uitstekend uit de voeten. De ruin liep hier in zijn laatste twee starts, tegen sterke tegenstanders, netjes in het trio. Hind Beuckenswyk liep de laatste keer prima op Victoria Park. In een door Zaviar As gewonnen koers werd Hind Beuckenswyk netjes vierde in een 16-kilometertijd en dat is genoeg om hier een rol van betekenis te kunnen spelen. Ook Gabor Rais heeft snelheid en talent genoeg om hier voorin mee te doen. Het dark horse in dit nummer is Falcon Shadow. De merrie draait in Duitsland netjes mee en kan hier verrassen.

Tip: 10 – Iyan Stardust, 8 – Gerson Boko, 2 – Hind Beuckenswyk
Outsiders: 1 – Gabor Rais, 4 – Falcon Shadow

 In de Wim Bulten Onroerend Goed – prijs, koers nummer 4, krijgen de wedders het lastig. Met 7 paarden zonder een uitgesproken favoriet liggen de kansen volledig open. Norah As is met haar vier jaar, de jongste van het veld maar ze is ook veruit de snelste. Dat ze over de nodige klasse beschikt is duidelijk. Ze liep hier echter nog niet eerder en ook haar laatste twee starts roepen twijfels op. Ghislaine doet het uitstekend op gras en ook op deze baan loopt de merrie goed. Met de huidige vorm zit het dus wel goed en daarmee liggen er in dit veld wel degelijk kansen voor de pupil van Marcel Hauber. Ook Gonda Beuckenswijk kan hier prima uit de voeten. De merrie pakte haar een graantje mee in het Duitse recreatieve circuit waarbij ze op de baan van Drensteinfurt zelfs wist te winnen. Ook haar eerdere starts dit jaar mogen er zijn. Een serieuze kanshebster deze Gonda Beuckenswijk. Goo River Flevo won hier begin april en daarna waren de verwachtingen hooggespannen. Pas medio juli liet Goo River Flevo weer een beetje van haar talent zien. Ze werd toen mooi derde achter goede paarden en liep daarbij haar record van 1.15,7/2.100m.  

Tip: 1 – Gonda Beuckenswijk, 3 – Ghislaine, 2 – Goo River Flevo
Outsider: 7 – Norah As

Koers nummer vijf, de Vastgoed Noord Nederland – prijs, brengt negen gelegenheidsrijders aan de start. Dit soort koersen zijn altijd lastig in te schatten omdat hier, naast de klasse van het paard, ook het talent van de rijder zeer bepalend voor het succes zal zijn. Qua paarden zijn er vijf die er momenteel duidelijk bovenuit steken. Dat zijn Harbour Eighty Six, Harley D Energy, Easy Going BR, Fonne Pomponne en Hampshire F Boko. Laatstgenoemde won in augustus drie (grasbaan) koersen op rij. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de tegenstand in die koersen van een lager niveau was dan de paarden die hij hier vandaag tegenkomt. Fonne Pomponne won de laatste keer op het gras van Emmeloord maar ook op de baan van Alkmaar is de merrie een vaste waarde. Daar liep ze afgelopen zondag zelfs 1.17,5 over 2.100 meter. Met Wilco v.d. Jagt heeft Harbour Eighty Six een ervaren gelegenheidsrijder. Daarbij is de ruin in dit veld de snelste. De vorm van het paard en de ervaring van de rijder maken hem voor ons licht favoriet. Ook Harbour Eighty Six is een paard om in de gaten te houden. De ruin liep medio juli een snelle 14,7 en werd toen vijfde tegen zeer goede paarden. Easy Going BR won half juli op Duindigt en was een dikke week daarna knap derde op dezelfde baan. In zijn koersen daarvoor en daarna maakte de ruin steeds een fout. Afgelopen zondag trainde de combinatie op de baan van Alkmaar en liet daarbij een prima indruk achter!  

Tip: 7 – Easy Going BR, 6 – Harbour Eighty Six, 8 – Fonne Pomponne
Outsiders: 3 – Hampshire F Boko, 5 – Harley D Energy

In de zesde koers, het Anne van de Velde Vastgoed Kwartet, moeten de spelers de eerste vier aankomende paarden raden om kans te maken op een, ongetwijfeld, hoge uitbetaling op de totalisator. Het nummer brengt 11 paarden achter de startauto en daarvan is er één die er wel overheen wil. Dat is Florijn. De ruin staat hier op vijf uit vijf en lijkt alleen maar beter te worden. Bij zijn laatste start op Victoria Park was de dadendrang van Florijn zo groot dat hij z’n record verbeterde naar 1.14,9 over 2.100 meter en alleen het absolute toptalent Massai voor hoefde te laten. Hier is Florijn de absolute favoriet. In een koers tot 16.000 euro winsom staat Shake Hands er behoorlijk zwaar in. Toch verwachten we een hoop van de zevenjarige ruin die zijn laatste drie starts wist te winnen. Afgelopen zondag werd hij door zijn eigenaar en rijder Johan van der Wal naar de overwinning gereden dus de generale voor dit nummer was goed. In de koers waarin Florijn z’n record verbeterde was ook Drogba Apache van de partij en ook de ruin van Elco Korrel verbeterde z’n record bij die gelegenheid. Met de vorm zit het dus wel goed en een plaats in het kwartet behoort zeer zeker tot de mogelijkheden. Gideon of Egypt kende een geweldig recreatief seizoen dat begon met een zege op de baan van Hooksiel in Duitsland. Daarna volgden nog vijf zeges en een tweede plaats. Op Nederlandse bodem gaat het echter nog niet helemaal naar wens met de trots van Johannes Kramer en Tjitske Land. Met de vorm is niets mis maar Gideon of Egypt zal hier aan de bak moeten voor een hoge klassering. Als outsiders in dit nummer noemen we Daisy va Camstra en Deposito. Daisy va Camstra geldt hier als baanspecialiste maar deed afgelopen zondag een jasje uit in de 4,5 kilometer van Alkmaar. Deposito is beter dan zijn prestaties doen vermoeden. De ruin loopt strakke tijden in koersen met forse tegenstand.  

Tip: 6 – Florijn, 1 – Shake Hands, 4 – Drogba Apache, 10 – Gideon of Egypt
Outsiders: 11 – Deposito, 7 – Daisy va Camstra

In de voorlaatste koers, de Clifton Clark Curaçao – prijs, treffen we de amateurs en amatrices. Erik van den Berg neemt weer plaats achter Benji Boy. Deze combinatie was de afgelopen keer op Victoria Park, goed voor de winst. Toen liep de trots van eigenaar Sipke Zandstra en zijn dochter, een puike 1.14 rond en versloeg o.a. Major Brown. Durk M Boko is na zijn zege in de Gouden Zweep van 2017 eigenlijk alleen maar beter geworden. De ruin won er dit jaar alweer vijf waarbij hij zo’n 12,5 duizend euro verdiende. Met eigenaar Huug van Dijk in de sulky heeft Durk M Boko de pikeur met de meeste ervaring. Met de vorm van Edgar Flevo is niets mis. De hengst loop steevast in tijden in de 14 en heeft vandaag de steun van Jaap Terstal. Ook Cremers Boy is still going strong en de vorm van de, inmiddels negenjarige, ruin lijkt groeiende. In zijn laatste start liep Cremers Boy 1.14,8. Ook toen reed zijn eigenaresse, Leonie Kalis, de ruin!  

Tip: 4 – Benji Boy, 7 – Durk M Boko, 5 – Edgar Flevo
Outsider: 8 – Cremers Boy

We sluiten de meeting af met de “de Jonge Vastgoed – prijs”. In een veld met negen paarden gaan onze verwachtingen uit naar Harenne F Boko. De zoon van de legendarische Varnne heeft een mooie reeks verrichtingen staan en toonde afgelopen zondag vormbehoud met een tweede plaats in Alkmaar. Op deze baan trad hij op 14 juni voor het laatst aan en in dat nummer was Harenne F Boko de sterkste! Cees Hetteling heeft zijn paarden momenteel prima voor elkaar en ook Gufo Greenwood is daar geen uitzondering op. De ruin won twee van zijn laatste vijf starts. Hot Shot Rob deed het met 3 uit vijf zelfs nog beter en ook hier moet de merrie een rol van betekenis kunnen spelen. Als outsiders nemen we Francisca HPK en Hannie Swagerman mee in ons spel. Beiden lopen steeds goede koersen op gras en lijken net even sterker dan de overige uitdagers!  

Tip: 3 – Harenne F Boko, 4 – Gufo Greenwood, 8 – Hot Shot Rob
Outsiders: 6 – Hannie Swagerman, 7 – Franciska HPK

about us

about us

about us

about us

about us