het laatste nieuws

Opnieuw programma met acht koersen op Groninger sintels.

Morgen koersen we weer op de drafbaan van Groningen. Waar andere banen meetings moeten annuleren koerst men in de Martini-stad gewoon door. Het programma op deze voorlaatste meeting van het jaar telt 8 koersen en trekt een groot aantal goede dravers naar de baan in het Stadspark. Zoals u van ons gewend bent nemen wij de koersen even, stuk voor stuk, met u door. De start van de eerste koers is morgen om 13.30 uur!

We beginnen de meeting met de Gronings Ontzet – prijs, een koers over 1.700 meter. De koers kent een deelnemersveld van 8 paarden en geen van deze paarden wist reeds te winnen. Fobys Fedix koerste tot op heden alleen in Duitsland en maakte daarbij nog weinig indruk. Onder de hoede van Andre Bakker hoopt men hier op herstel voor Fobys Fedix. Haley Scott is goed gefokt en liet in haar laatste start op Victoria Park de nodige snelheid zien. Met Niels Jongejans in de sulky mogen we haar hier tot de kanshebbers rekenen. Gabor Rais zette zijn laatste start op Alkmaar om in een mooie derde plaats. Hij zal echter wel verder verbeterd moeten zijn om hier in het trio te lopen! E Voila de Joma is een Franse driejarige uit de stallen van Arnold Mollema. De ruin is hier met een record van 1.17,5 de snelste van het veld. In zijn laatste start op deze baan moest hij o.a. Ghostrider JC voor laten gaan. Die komt hij hier wederom tegen. We verwachten E Voila de Joma wel in het trio. Eind juli finishte Habanos Bianco hier als tweede, en dat is een klassering die de chique gefokte zoon van Abano As hier wederom kan bemachtigen! Heartful’s Dream liep na haar kwalificatie uitsluitend op gras. Daar zal ze de nodige kracht hebben opgedaan. Blijft ze op de baan dan kan ook Heartful’s Dream in het trio eindigen. In Ghostrider JC zien we de favoriet van deze openingskoers. De ruin van Marco di Jesolo is constant in zijn prestaties en moet hier zijn eerste zege kunnen bemachtigen. Cher Gracieux koerst voornamelijk op gras en loopt daarbij steevast in het geld. We zijn benieuwd hoe de Groninger sintels hem bevallen.

Tip: 7 – Ghostrider JC, 4 – E Voila de Joma, 2 – Hayley Scott
Outsiders: 5 – Habanos Bianco, 3 – Gabor Rais

In de tweede koers treffen we Dawson City Jewel. De ruin van goudzoeker Jan Hayema is dit seizoen op zevenjarige leeftijd begonnen met koersen en beloonde het geduld van Hayema en mede-eigenaar Bé Westerdijk met twee zeges. Deze zeges kwamen beide tot stand op gras. Zijn enige start op deze baan ging niet naar wens. Met de steun van Danny den Dubbelden verwachten we dat de ruin dit keer verder komt. Gyon Beuckenswijk is lastig in te schatten. De ruin is hier op papier het beste paard maar zijn laatste start is van april dit jaar dus het ontbreekt Gyon Beuckenswyk aan ritme. Op z’n klasse af verwachten we hem echter in het trio. John Dekker neemt plaats achter Farouche Meadow en die combinatie leverde hier de vorige keer een mooie tweede plaats op. Een start op het gras van Leek eindigde met een vierde plaats achter o.a. Dawson City Jewel. Feanfan won hier zijn voorlaatste koers. In dit veld moet hij opnieuw ver kunnen komen.

Tip: 8 – Dawson City Jewel, 1 – Gyon Beuckenswyk, 2 – Farouche Meadow
Outsiders: 3 – Feanfan      

In het derde onderdeel treffen we serie winnaar Florijn. De ruin koerste dit jaar vier keer en won al z’n optredens. Al deze starts waren op deze baan. We zien geen redenen waarom Florijn vandaag geen vijfde zege aan zijn palmares kan toevoegen. De tegenstand is echter wel fors. Arnold Mollema neemt Velten Moon River mee en de hengst won zijn laatste twee starts. Hij kwalificeerde in me van dit jaar en lijkt nu sterk genoeg om een constante factor te worden. We verwachten hem zeker in het trio. Gonda Beuckenswijk won hier dit jaar al twee koersen met daarom heen enkele goede klasseringen. Haar rekenen we als vaste waarde voor het trio. De vierde kanshebber in deze koers in Elias DF. Arend de Wrede vond de sleutel tot succes door Chiel Wildhagen als pikeur aan te trekken. Dit leverde reeds twee overwinningen op voor Elias DF. Grace Scott had hier de laatste keer een “off day”. De prestaties daarvoor waren echter van dien aard dat u de merrie absoluut niet weg mag laten uit uw spel.

Tip: 8 – Florijn, 7 – Elias DF, 4 – Velten Moon River
Outsiders: 5 – Gonda Beuckenswijk, 2 – Grace Scott  

De vierde koers is een lastige. Uit de 8 deelnemers is lastig een favoriet te kiezen! Call Him George won op 11 augustus een PMU-koers op de baan van Hamburg daarbij liep hij tevens zijn record van 1.17,7. Met zo’n prestatie moet de Zweed natuurlijk mee op uw tickets. Voor de gegevens van Wetim Rower hebben we even het stamboek van onze oosterburen geraadpleegd. Waar het lijkt dat de merrie haar loopbaan pas begonnen is blijkt dat Wetim Rower haar winsom van ruim 4.400 euro heeft opgebouwd in 31 starts waarbij ze 11 maal geklasseerd was. Ze won nog nooit! Het zou zomaar eens de koers van Borka Ling kunnen worden. De merrie van Peter Wortel is beter dan haar prestatielijst doet vermoeden. Met name op Victoria Park loopt ze steeds snelle tijden. We verwachten dat ze hier mee voorin kan strijden! Foppe H Twietel loopt steeds nette koersen. Met name op het gras en de baan van Alkmaar doet de ruin het goed en trainer Bryan Vader heeft zijn paarden momenteel goed in orde.

Tip: 4 – Call Him George, 6 – Borka Ling, 2 – Foppe H Twietel
Outsider: 5 – Wetim Rower  

Ook de kwartetkoers kent dit keer 8 deelnemers en daarmee lijkt een jackpot op dit nummer ver weg. Gigolo gaf zijn winsom een flinke boost dankzij een vierde plaats in het Pit Pan – Rennen. Daarmee verdiende de ruin 1.500 euro. Eind juli won hij hier ook al een koers en afgelopen week debuteerde Gigolo met een puike derde plaats op de kortebaan. Hij is dus in supervorm! House CS Ice leek voorbestemd voor de kortebaan totdat hij begin dit jaar ging koersen op de baan van Gelsenkirchen. Daar won hij twee keer en was in 10 koersen niet buiten het geld. Hier moet hij zeker in het kwartet kunnen lopen. Fleur Swagerman is een meer dan verdienstelijke haververdiener. De merrie is van alle markten thuis en beschikt over veel startsnelheid. Freek Schermer is veel stabieler geworden en is nu een paard die zelfs op Victoria Park voorin meedoet! Einstein loopt zich op deze baan vrijwel altijd in het trio. De hengst moet dus mee in uw spel.

Tip: 4 – Gigolo, 3 – Fleur Swagerman, 6 – Freek Schermer, 5 – Einstein
Outsider: 1 – House CS Ice

Ook de zesde koers is niet eenvoudig te voorspellen. Burney Boshoeve heeft duidelijk vorm maar hem zien we toch liever op het gras of de wat kleinere banen! Verder heeft hij een kleine pauze gehad. Gideon of Egypt is helemaal lastig in te schatten. De ruin koerst vaak en daardoor is zijn prestatielijst lastig te interpreteren. Zo was hij hier op Sweepstakes-day nog tweede achter Gotta Jibboo. Toch komt ook Gideon of Egypt het best tot z’n recht op de recreatie (Duitse) banen! Derek Buitenzorg won hier in april. Daarna ging het wat minder met de ruin. Zijn laatste optreden was afgelopen zondag op Victoria Park. Daar werd us Derek knap vierde in een snelle tijd. Uvan Rower debuteerde dit jaar met een zege op de baan van Dinslaken. Daarna volgde vier keer een “dis rot” (uitschakeling). Ook Cause I Do is een echt grasbaanpaard en de ruin doet het uitstekend bij onze oosterburen. Daisy va Camstra is voor ons het paard van de koers. De merrie is een specialiste op deze baan. Ze is niet meer zo dominant als het afgelopen seizoen maar finisht toch steevast in het trio of dicht daarbij. Webi Rower kan ook op uw tickets. De ruin koerst in Duitsland voornamelijk in het recreatieve circuit maar kanb ook op de grotere banen goed uit de voeten. In april won hij, in handen van Heinz Wewering, op de baan van Berlin Mariendorf terwijl hij twee weken geleden knap derde werd op die andere Berlijnse baan (Karlshorst). Ook Future Boko zien we ver komen. De merrie loop op Victoria Park steevast toptijden en zij was hier de laatste keer knap tweede achter Ultras As maar voor Daisy va Camstra.

Tip: 6 – Daisy va Camstra, 8 – Future Boko, 7 – Webi Rower
Outsiders: 2 – Gideon of Egypt, 3 – Derek Buitenzorg  

In de voorlaatste koers richten we de blik op Candy Boko! De merrie is op deze baan een klasse apart en dat resulteerde dit jaar al weer in vier zeges uit vijf starts. De laatste keer liep her hier zelfs 1.15,8. Ze bleef toen Cassandra D voor en die treffen we hier ook weer. Ook Cassandra D liep toen 1.15,8 en kwam dus dicht bij Candy Boko in de buurt. Met de steun van Micha Brouwer verwachten we haar opnieuw dichtbij de winst. C’Est Ca imponeerde begin dit jaar op de baan van Victoria Park. Ze liep daar toen haar record van 1.14,7 over 2.100 meter. Daarna zocht ze de grasbanen op en zegevierde ze drie keer. Half augustus won ze zelfs twee keer op 1 dag. Daarna kwam ze niet meer aan de start. Van de overige deelnemers zien we Dylan Meadow het verste komen!

Tip: 1 – Candy Boko, 2 – Cassandra D, 8 – C’Est Ca
Outsider: 4 – Dylan Meadow  

In de slotkoers kijken we weer uit naar het optreden van Cooper Star. De klasbak blijft scoren maar uitgerekend zijn laatste start hier leverde de eerste “niet” van het jaar op. In dit veld komt hij normaal gesproken verder! Discovery’s Wish zit in een flow. Hij won in Joure en was er daarna, tegen sterke paarden, steeds dichtbij! Van Fame Boko gaat al sinds begin augustus de roep uit. De merrie was er dan ook in haar laatste optreden op Victoria Park heel dichtbij! Hier moet ze het waarmaken! Brenda Charisma is het aan stand verplicht om hier in het trio te lopen. Op Victoria Park liep ze twee maal achtereen een kilometertijd van 1.13,7 en de laatste keer nam ze het daar, in het kampioenschap Nederlandse Paarden, op tegen paarden van het kaliber Easytowin, Diamond en Same Alki. Op papier is Brenda Charisma hier met afstand het sterkste paard! Andre Swagerman won haar laatste koers op het gras van Duindigt en was hier daarvoor derde achter o.a. Dean Bros en Discovery’s Wish.

Tip: 6 – Brenda Charisma, 4 – Fame Boko, 1 – Cooper Star
Outsider: 2 Discovery’s Wish, 3 - Andre Swagerman

about us

about us

about us

about us

about us