het laatste nieuws

Opening van het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Komende zondag start het seizoen 2017 op de drafbaan van Groningen. We mogen deze eerste meeting gerust een mooie start noemen want de mensen achter de drafbaan in het Stadspark zijn er in geslaagd om liefst 10 koersen goed gevuld te krijgen. De dotering op deze koersen is verhoogd en dit heeft zijn uitwerking op het programma niet gemist. Zoals u van ons gewend bent nemen we de koersen even met u door. Wellicht een steuntje in de rug bij het plaatsen van uw weddenschappen.

In de openingskoers vinden we een aantal debutanten. In de koers voor paarden met een winsom tot 500 euro treffen we tien deelnemers. In dit veld steekt Velten Jetset er met kop en schouders bovenuit. De inmiddels vierjarige merrie van Quaker Jet en Velten Wildfire kwam tot nu toe drie keer aan de start en in deze starts liet ze veel snelheid zien. Haar laatste optreden dateert van juli van het afgelopen jaar. Trainer Tesselaar kennende zal de merrie direct scherp genoeg zijn en daarmee zien we in haar dan ook het te kloppen paard in deze koers. Harmony Boko kwalificeerde onlangs in een mooie 1.19 rond over 2.100 meter en dat is goed genoeg om hier mee te kunnen strijden voor een plaats in het trio. Hamilton Quick is een vraagteken. De ruin kwalificeerde in juni van het afgelopen jaar als tweejarige maar kwam daarna niet meer aan de start. Indien de scherpte er direct is liggen er kansen voor de ruin. Heartbreaker liep hier tijdens de slotmeeting van afgelopen jaar in een stakes voor tweejarigen waarin hij als vijfde binnenkwam. Hij maakt nu zijn rentree en moet in staat geacht worden om hier minimaal een plaatsgeld te pakken. Going to the Run liep drie koersen waarvan twee op deze baan. De merrie was daarbij telkens in het geld en liet mooie tijden zien. Bij haar eerste start in dit jaar werd ze direct tweede in Alkmaar. De scherpte is dus aanwezig en dat maakt haar hier de gevaarlijkste uitdager. Freya van Jip verbeterde haar persoonlijke record in haar laatste koers met maar liefst 5 seconden in een koers waarin ze sterkte tegenstanders trof. Ook voor haar liggen er kansen.

Tip: 5 - Velten Jetset, 9 - Going to the Run, 2 - Harmony Boko
Outsiders: 10 - Freya van Jip, 4 - Hamilton Quick, 7 - Heartbreaker

In de tweede van de meeting treffen de amateurs en amatrices elkaar. De koers trekt een aantal mooie namen zonder dat er op voorhand een echte favoriet tussen zit. Peter Wisker neemt plaats achter zijn Celebrity Jaguar, een chique gefokte Amerikaanse ruin die hier zijn Nederlandse koersdebuut maakt. De Cantab Hall-zoon heeft een record van 1.12,9 maar dat zegt hier niet zo veel. Een plaats in het trio is echter zeer goed mogelijk. Geri Boko is een heerlijk koerspaard. De merrie koerst de laatste tijd voornamelijk op Victoria Park waar ze steeds sterke tegenstanders treft. In dat geweld weet ze zich steeds goed staande te houden. In het verleden bewees ze dat ze op deze baan uit de voeten kan en met deze wetenschap zal ze met een plaats in het trio niet verbazen. Fledder Greenwood is snel genoeg en kan in dit veld verrassen. Ufo del Rio was dit jaar nog niet buiten het geld maar winnen was er nog niet bij. Daar zou vandaag wel eens verandering in kunnen komen. Elma WT is net begonnen aan haar nieuwe seizoen. De vorm is er bij de merrie en ze komt uit de stal van Rosalie Janssen en Luit de Vries die hun paarden uitstekend weten te prepareren voor de koersen op deze baan. Ook hoor haar liggen er mogelijkheden voor een plaats in het trio.

Tip: 6 – Ufo del Rio, 5 – Fledder Greenwood, 3 – Geri Boko
Outsiders: 1 – Celebrity Jaguar, 9 – Elma WT

Ook in het derde onderdeel treffen we twee paarden die hun seizoendebuut maken. We beginnen met Go Lucky, de dochter van Barreltje. Go Lucky wist in haar loopbaan nog niet te winnen maar was in het afgelopen jaar, in acht koersen, niet buiten het geld. Zeker in haar laatste optredens van 2016 toonde de merrie veel snelheid in koersen waarin de tegenstand fors was. Ze komt uit de stallen van Hugo Langeweg en die start alleen met paarden die kunnen winnen. Met de vorm zit het dus wel goed en we zouden niet verbaasd zijn als Go Lucky hier haar eerste zege gaat boeken. Ook Gigolo maakt zijn rentree. De hengst uit de stallen van Arnold Mollema trof in het klassieke jaar 2016 louter de top van de jaargang. Daarin hield hij zich uitstekend staande. Zijn kwalificatie was bevredigend en hij heeft hier de steun van Rick Ebbinge, “een garantie voor succes”. Call Him George liep bij z’n enige koers dit jaar direct naar een mooie derde plaats. Ook voor de Zweedse ruin liggen er kansen op een plaats in het trio. Achter deze twee liggen de kansen open. Onze voorkeur gaat hier uit naar Ebony Twigs, die hier uitstekend uit de voeten kan, Cool Craft en Looks Valentine.

Tip: 1 – Go Lucky, 8 – Gigolo, 3 – Call Him George
Outsiders: 5 – Ebony Twigs, 9 – Cool Craft, 11 – Looks Valentine.

Kwartetkoersen op Groningen zijn een kans op het grote geld. Steevast moeilijk te raden maar telkens een garantie voor hoge uitbetalingen. Ook deze koers, met dertien deelnemende paarden, is daarop geen uitzondering. Velten Maranello was bijna een jaar weg. De ruin uit de stallen van Jeroen Engwerda maakte onlangs zijn rentree in een verdienstelijke kwalificatie. Hij mag dan ook niet op uw tickets ontbreken. Ook Ghislaine is lastig in te schatten. De merrie heeft snelheid genoeg maar heeft moeite om het hoofd bij het werk te houden. Lukt haar dat wel dan is in dit veld alles mogelijk. Galaxy W komt terug van rust nadat ze in 2016 drie keer op rij won op de baan van Duindigt. Voor haar geldt eigenlijk hetzelfde als voor Go Lucky in de vorige koers. Ze zal direct scherp zijn en dat maakt haar hier tot de favoriet. Cyrus d’Alba deed dit jaar ook nog weinig verkeerd. De Fransman kwam twee keer aan de start in Alkmaar en was daarbij eenmaal de snelste en eenmaal de runner up. Op die vorm af is ook hij kansrijk voor een plaats in het kwartet. Hold Me Quick maakt haar seizoendebuut. De driejarige ruin koestert aspiraties voor het klassieke seizoen en dat is, gezien zijn prestaties als tweejarige, zeer terecht. Hij won hier in 2016 een stakes voor tweejarigen en was ook in zijn optredens daarna steevast te vinden tussen de top van de jaargang.

Tip: 4 – Galaxy W, 19 – Hold Me Quick, 7 – Cyrus d’Alba, 1 – Velten Maranello
Outsider: 4 – Ghislaine

Halverwege de meeting treffen we in de Apache Wolfhorn – prijs, enkele mooie namen. Dinand Convital, Blackhawk, Dasmijn Medo, Eliza Star N en Dream of Renka zijn namen die we graag tegenkomen in een koers maar ook de rest van de deelnemers heeft de nodige naam en faam. We beginnen met Dinand Convital die dit jaar nog ongeslagen is. In 2016 won hij de 4,5 kilometer van Alkmaar en dat zijn prestaties waarmee je in de geschiedenisboeken komt. Hij treft hier zware tegenstand maar de vorm is er. Blackhawk maakt zijn seizoendebuut. De inmiddels vierjarige hengst vond in de winter een nieuwe eigenaar en die zal blij geweest zijn met de herkwalificatie van de hengst. Eind het einde van de maand maart liep Blackhawk daarbij 1.14,9 en dat geeft wel aan dat hij klaar is voor weer een mooi seizoen. Eliza Star N heeft inmiddels vier koersen in de benen sinds ze in december van het afgelopen jaar terugkwam van rust. Ze liep daarbij louter snelle tijden en verdiende een kleine 5.000 euro. Ook op deze baan liet ze al de nodige indruk achter. Dasmijn Medo loopt louter tegen sterke tegenstanders en dat doet de merrie bijzonder verdienstelijk. In haar laatste zeven optredens was ze niet buiten het geld en dat zien we ook vandaag niet gebeuren. Ook Dream of Renka is een prima haververdiener maar de ruin treft hier sterke tegenstanders. Al met al een prachtige koers waarin een verrassing op de loer ligt.

Tip: 10 – Blackhawk, 11 – Dinand Convital, 8 – Eliza Star N, 9 – Dasmijn Medo
Outsider: 2 – Dream of Renka

In de zesde koers treffen de amateurs en amatrices elkaar opnieuw en in dit nummer verwachten we een confrontatie tussen Enjoy Dream en Cooper Star. Enjoy Dream is in zijn laatste drie starts beresterk. De ruin loopt daarbij steevast supertijden. In dit nummer is hij gekoppeld aan de kampioen Fred Handelaar en dat is hier een pré. Cooper Star is ook een heerlijk paard. Aan het eind van 2016 kende de hengst een wat mindere periode maar in het nieuwe jaar heeft hij de weg omhoog weer gevonden. In het afgelopen jaar won hij hier twee koersen. Sipke Zandstra brengt Benji Boy aan de start. De ruin kan verrassend uithalen en met deze rijder was hij onlangs derde in een amateurkoers op Victoria Park. Een combinatie die klikt. Canizares Boko mag ook niet vergeten worden. De ruin loopt op VP steevast sterke tijden en daarmee kan hij hier ver komen. Cashflow voelt zich thuis op de Groninger sintels. De merrie maakte ruim een week geleden haar rentree met een kwalificatie in 1.16,5 en dat toont aan dat de vorm er is. Met die wetenschap is een hoge klassering hier geen utopie.

Tip: 6 – Enjoy Dream, 9 – Cooper Star, 4 – Benji Boy
Outsiders: 5 – Canizares Boko, 8 – Cashflow

In de zevende koers treffen we met Diola P, Daisy va Camstra en Candy Boko drie paarden die zich uitstekend thuis voelen op deze baan. Diola P komt terug van rust en zal direct scherp moeten zijn om de strijd met de twee voornoemde concurrenten aan te kunnen gaan. Daisy va Camstra kreeg een opwarmkoers op Victoria Park. In dat nummer verbeterde ze direct haar persoonlijke record dus kan ze op weg naar prolongatie van haar titel in de “Peerd van Ome Loeks Competitie”. Candy Boko is wat langer weg geweest. De merrie kwam in januari voor het laatst aan de start. Zij was hier met name in de zomer van het afgelopen jaar een klasse apart. Burlesque sloot hier het seizoen in 2016 winnend af. Toen was Ferry Hollander de pikeur. Dit keer neemt Jeffrey Mieras plaats in de sulky. Zij vormen in dit nummer het grootste gevaar voor de “gevsitigde orde”.

Tip: 8 – Daisy va Camstra, 9 – Candy Boko, 1 – Diola P
Outsider: 7 – Burlesque

In de achtste koers komt de topklasse aan de start. In een veld van acht treffen we louter aansprekende namen maar een echte favoriet zit er niet tussen. Alonso Meadow kan hier venijnig uithalen. De ruin komt echter terug van rust en lijkt gebaat bij wat koersritme. Dat ontbreekt de troef van Dicky Hof echter en maakt winst hier geen zekerheid. Ook Brenda Charisma is even op rust geweest. De korte vakantie zal haar goed gedaan hebben en ze lijkt klaar voor een nieuwe zegetocht. De merrie won hier in 2016 liefst vijf van haar zeven optredens. Cuby Baldwin is sterker dan zijn laatste klasseringen doen vermoeden. De ruin loopt vrijwel uitsluitend tegen sterke tegenstanders en pakt dan dikwijls zijn plaatsgeld mee. De tegenstand van vandaag is minder zwaar, de vorm is goed en van alle deelnemers is Cuby Baldwin wellicht het scherpst. Dat maakt hem voor ons de favoriet in dit nummer. Amour de Retz maakt hier zijn Nederlandse debuut. De Fransman van stal PayDay verdiende al een kleine 125.000 euro en een deel daarvan sprokkelde hij aan het einde van het afgelopen jaar bijeen. Een paard met potentie en een aanwinst voor het Nederlandse koerswezen.

Tip: 2 – Cuby Baldwin, 7 – Amour de Retz, 3 – Brenda Charisma
Outsider: 4 – Alonso Meadow

In de negende koers komen dertien paarden uit de winsomklasse tot 1.200 euro aan de start. Daarbij zijn liefst zes deelnemers die hun seizoendebuut maken. Al met al ingrediënten voor een lastige puzzel met hoge uitbetalingen in het verschiet. Gonda Beuckenswijk kende in 2016 een veelbelovende start van haar loopbaan als koerspaard. Op deze baan was ze drie keer achtereen tweede en liep daarbij steevast keurige tijden. In dat jaar was ze direct vanaf haar eerste optreden scherp en dat verwachten we dit jaar opnieuw. Daarmee ligt de weg open voor de eerste zege voor Gonda Beuckenswijk. Gogo Katy Draviet doet deze baan voor het eerst aan. De merrie van Draviet Stables plaats zich regelmatig op haar thuisbaan in Wolvega en kan ook hier voorin mee. Ook Gerco Impuls mag niet in uw spel ontbreken. In zijn korte loopbaan zegevierde Gerco Impuls al eenmaal en in zijn laatste optreden op de baan van Alkmaar hoefde hij alleen Gillarney F Boko voor te laten gaan. Gerco Impuls heeft sowieso een eer hoog te houden. Zijn moeder Talent Impuls was hier in het verleden een graag geziene gaste en zij behaalde hier twee zeges. Downtown Suzie is het dark horse in dit nummer. In 2016 pakte ze hier aan het begin van het seizoen twee mooie zeges maar de merrie kwam sinds juni van dat jaar niet meer aan de start. Ze heeft klasse genoeg om hier direct weer voorin mee te doen.

Tip: 6 – Gonda Beuckenswijk, 8 – Gogo Katy Draviet, 9 – Gerco Impuls
Outsider: 12 – Downtown Suzy

In de slotkoers treffen we o.a. Cieta Select. De merrie is op haar best in het zomerseizoen en dat staat op het punt van beginnen. In 2016 was ze direct vanaf de start van het seizoen succesvol op deze baan en dat verwachten we dit jaar opnieuw. Gideon of Egypt heeft een korte vakantie achter de rug. Hij zal opgefrist zijn en kan dan direct verder gaan met oogsten, iets wat hij in 2016 liefst acht keer deed. In dit veld hoeft hij voor geen van de overige paarden opzij. Emotion kende een prima winter op Victoria Park. De ruin verdiende er in slechts zes koersen ruim 7.000 euro en daarmee schoot hij in winsom omhoog. Ook Emotion heeft een korte pauze gehad en mag nu laten zien dat hij ook in deze klasse met de besten mee kan. Gotye F Boko is hier het te kloppen paard. De merrie heeft koersritme en won onlangs op VP een onderdeel van de PayDay Winners Challenge.

Tip: 8 – Gotye F Boko, 6 – Gideon of Egypt, 7 – Emotion
Outsider: 2 – Cita Select

Met een blik op de weersvooruitzichten beloofd de start van het seizoen 2017 op de drafbaan van Groningen iets bijzonders te worden. Mooie volle velden met talloze kanshebbers zorgen ervoor dat deze "opener" drafsport van de bovenste plank zal bieden. De eerste van de, in totaal 10 koersen, zal om 13.30 uur beginnen. Om 13.00 uur wordt er een kwalificatieproef afgewerkt. Kom op tijd en mis het niet want het beloofd een prachtige, zonnige meeting te worden.

 

Op zondag 9 april zullen de paarden weer draven op de drafbaan van het Groninger Stadspark. Rond de klok van 13.30 uur zal het eerste "start vrij" klinken waarmee een aftrap wordt gegeven van weer een schitterend seizoen paardensport op Groninger bodem.

Achter de schermen wordt al weer druk gewerkt aan de eerste koersdag van het nieuwe seizoen. Automobilisten op de ringweg hebben de grote advertentieposter al weer kunnen aanschouwen en ook het bestuur is druk om de opening tot een groot succes te maken.

Zoals u van ons gewend bent zullen we u via onze website weer volledig op de hoogte houden van alle koersen op onze drafbaan. Wij wensen u alvast een prachtig drafsport seizoen toe en hopen u te mogen begroeten op zondag 9 april rond de klok van 13.30 uur.

 

Nieuwe Regio Challenge op drafbaan Groningen.

Op de meetings van Groningen van 31 juli, 21 augustus en 11 september zijn wederom pumten te verdienen voor een nieuwe Regio Challenge. De finale zal worden verreden io zaterdag 1 oktober op Victoria Park Wolvega.

Paarden, die op het moment van de vooraangifte voor de races in Groningen nog geen € 7.000 belastbare winsom hebben, verdienen punten. De winnaar van een race krijgt 15 punten, nummer twee 13, nummer drie 12 en nummer vier 11. Elk daadwerkelijk gestart paard die niet bij de eerste vier eindigt verdient 10 punten. Uitgelote paarden hebben recht op 12 punten.

Voor Groningen, zondag 31 juli geldt dat indien een alternatief programma wordt verreden, de dotering 1.100 euro is i.p.v. het gepubliceerde 990 euro.

about us

about us

about us

about us

about us